Nijmegen laat woonboten aan Oostkanaaldijk liggen

NIJMEGEN - De woonboten aan de Oostkanaaldijk kunnen daar blijven liggen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen dinsdagavond besloten. Eerder wilde de gemeente de boten nog weg hebben van het bedrijventerrein.

Met het besluit komt een einde aan onzekerheid voor bewoners van de boten. Nijmegen wilde de boten lange tijd weg hebben op die plek, omdat ze daar lagen in strijd met het bestemmingsplan.

Een uitspraak van een rechter in Limburg zorgde begin dit jaar voor een andere kijk op de woonboten. Ze zouden er mogelijk toch niet liggen in strijd met het bestemmingsplan. Nijmegen startte daarop een nieuw onderzoek en besluit nu dus ze toch te laten liggen.

Volgens het college vormen de boten geen belemmering voor zowel de bewoners als de bedrijvigheid in de omgeving. 'Het is goed dat er na een lange periode van onzekerheid duidelijkheid is voor de woonbooteigenaren. Zeker nu uit onderzoek blijkt dat er sprake is van een aanvaardbare situatie voor de woonboten en de bedrijven', stelt wethouder Noël Vergunst. 'Dit is de best mogelijke uitkomst.'

Wel wil het college de gemeenteraad voorstellen het besluit in te trekken voor een tegemoetkoming aan bewoners als ze de woonfunctie beëindigen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: