Nieuws

Hele wijk van stroom af na vondst hennepkwekerij

Zeven personen zijn vorige week aangehouden in een hennepkwekerij in Eerbeek. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Tijdens de ontmanteling werd vanwege het gevaar de hele wijk afgesloten van het stroomnetwerk. © Politie Brummen
EERBEEK - Zeven personen zijn vorige week aangehouden in een hennepkwekerij in Eerbeek. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Tijdens de ontmanteling werd vanwege het gevaar de hele wijk afgesloten van het stroomnetwerk.
De kwekerij werd donderdag gevonden in een woning aan de Ruysdaelstraat. In het huis waren zeven personen aanwezig toen de politie binnenviel. Ze zijn allemaal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.
Al snel bleek dat de stroomtoevoer zo gevaarlijk was aangelegd, dat er gevaar ontstond voor medewerkers van de opruimdienst. Daarop werd besloten de hele wijk kortstondig van het stroomnetwerk te halen. Toen het weer veilig was, zijn de omliggende woningen voorzien van stroom.
Hoeveel planten er in de woning stonden, is niet bekendgemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!