Aanleg glasvezel in het buitengebied kan doorgaan

TIEL - Glasvezel Buitenaf heeft het kort geding verloren dat was aangespannen om te voorkomen dat de Regio Rivierenland samen met de Digitale Stad glasvezel aan zou gaan leggen in het buitengebied. Zeven gemeentes in het Rivierengebied doen aan dit project mee om het internet te verbeteren.

door Ton Arbouw

De deelnemende gemeentes willen al jaren breedband internet in het buitengebied. Omdat de markt dit niet oppakte, werd toestemming gevraagd aan de Europese Commissie om dit samen met de Digitale Stad op te kunnen zetten. Die toestemming werd ook gegeven.

Inmiddels is Glasvezel Buitenaf van mening dat de markt dit wel zelf kan en dat Regio Rivierenland regels heeft overtreden. Dat is volgens de rechter dus niet zo.

Snel aan de gang

Projectmanager Stan Herms van de Regio Rivierenland is blij met de uitspraak, maar kent de details nog niet. De regio gaat volgens hem zo snel mogelijk aan de gang met de aanleg van het glasvezel netwerk. Het wordt waarschijnlijk pas begin volgend jaar voordat de schop echt in de grond gaat.

Glasvezel Buitenaf heeft nog niet gereageerd.

Zie ook: Kort geding om aanleg staatsnetwerk voor breedband te voorkomen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: