Nieuws

Culemborgse damcoach hoeft cel niet in voor filmen minderjarigen

De 63-jarige Culemborgse damcoach Henk S. hoeft niet de cel in. De rechter legde hem maandag een voorwaardelijke gevangenisstraf van 90 dagen op. Ook moet hij een taakstraf van 200 uur uitvoeren. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - De 63-jarige Culemborgse damcoach Henk S. hoeft niet de cel in. De rechter legde hem maandag een voorwaardelijke gevangenisstraf van 90 dagen op. Ook moet hij een taakstraf van 200 uur uitvoeren.
De man werd verdacht van het vervaardigen en bezitten van kinderporno en het heimelijk filmen van jonge damtalenten in zijn huis. Tegen hem was een celstraf van twaalf maanden geëist, waarvan negen voorwaardelijk.

Camera in de badkamer

De damcoach bood bij toernooien regelmatig onderdak aan vaak jonge dammers, ook uit het buitenland. Een volwassen dammer uit Wit-Rusland trof vorig jaar de camera in de badkamer van de coach aan.
S. zei eerder tegen Omroep Gelderland dat hij zichzelf filmde vanwege jicht. Hij zou vervolgens vergeten zijn de camera weg te halen.
Henk S. werd vorig jaar nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten in de damsport.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!