Werkzaamheden aan natuurreservaat Aaltense Goor toch van start

HEELWEG - De werkzaamheden in natuurreservaat Aaltense Goor kunnen nu toch beginnen. Vorige maand werden de werkzaamheden nog uitgesteld vanwege onzekerheden rondom de PAS en PFAS, maar die onduidelijkheid is volgens Waterschap Rijn en IJssel weggenomen. Omwonenden worden woensdagavond geïnformeerd.

Belangrijk onderdelen van de werkzaamheden zijn het langer vasthouden van water, verbeteren van de landbouwstructuur en natuurontwikkeling. 

Bomenkap wilgenbos

De komende tijd zal de kap van het wilgenbos langs de Boterdijk het meest in het oog springen. Het bos werd vijftig jaar geleden aangelegd. Volgens het Waterschap hebben de wilgen inmiddels een leeftijd bereikt dat ze binnen nu en tien jaar zullen afsterven en omvallen.

Omdat de bomen niet behouden kunnen blijven, worden ze nu gekapt en dat biedt de mogelijkheid om de natuur te ontwikkelen. Het Wilgenbos maakt plaats voor vochtige hooilanden. 

Het Aaltense Goor is van oorsprong een veengebied. Het gebied wordt gebruikt voor kleinschalige landbouw. De watersalamander en bruine kikker, karekiet, wielewaal, tuinfluiter en geelgors komen er voor.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek Aalten Natuur Nieuws
Deel dit artikel: