Nieuws

'Ouderen moeten de jeugd bij dingen betrekken om ze van hun telefoon af te houden'

'De jeugd zit constant op hun mobieltje.' Een veelgehoorde opmerking van ouderen over jongeren, al vinden sommigen dat het wel meevalt. Of dat zij er ook een rol in moeten spelen. © Omroep Gelderland
ELBURG - 'De jeugd zit constant op hun mobieltje.' Een veelgehoorde opmerking van ouderen over jongeren, al vinden sommigen dat het wel meevalt. Of dat zij er ook een rol in moeten spelen.
In het programma Van Gelders Grijs peilt presentator Jochem van Gelder de mening in het publiek. 'Ik vind dat ze veel meer aan sport doen dan dat wij vroeger deden', vertelt een oudere mevrouw in het publiek. 'Ze zijn ook heel handig en weten heel veel door die mobiele telefoon. Je moet voor een balans zorgen', aldus een ander.
De tekst gaat verder onder de video.
'Ouderen moeten de jeugd bij dingen betrekken om ze van hun telefoon af te houden' - Van Gelders Grijs
Er ligt ook een taak voor de ouderen weggelegd, stelt de 77-jarige Henk Hulst. 'We moeten de jongeren ook bij andere dingen betrekken. Je ziet dat dan ook lukt', vertelt hij. 'Bij ons op de club zijn ze met een man of tien aan het nettenboeten (vissersnetten repareren, red.). Dat is ook heel leuk.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!