Bakken met je oma in Elburg: 'Het zijn onze bakkleinkinderen'

ELBURG - Mare (13) en Eva (13) vinden het leuk om in de keuken te staan om dingen te bakken. Maar ze vinden het ook leuk om te kletsen met ouderen. In Elburg is daarom het project 'Bakken met je oma' gestart, waarbij de jeugd samen met ouderen de keuken ingaan.

Onder meer de 73-jarige Bep Enters vindt het leuk om mee te doen. 'We vinden het leuk om met andere mensen wat te doen', vertelt ze in het programma Van Gelders Grijs.

Haar eigen kleinkinderen wonen ver weg, maar dat maakt niet uit. Mare en Eva zijn dan niet hun eigen kleinkinderen, maar dat maakt het niet minder leuk. 'Het zijn onze bakkleinkinderen', zegt Karel Enters (87). Hij is de enige 'opa' in de groep.

De tekst gaat verder onder de video.

De jongeren komen van de Elburgse ontmoetingsplek @Roberts. 'Ik vond het geweldig om met ze te bakken, het waren net mijn eigen kleinkinderen', vertelt Bep. Voor Mare en Eva voelen de ouderen als een extra 'opa en oma'.

De initiator, ontmoetingscentrum @Roberts, probeert met het project mensen bij elkaar te brengen. 'Daar gaat het om. Niet alleen met ouderen, maar ook met bijvoorbeeld vluchtelingen', zegt Robert uit.

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: