Metershoge zandsculpturen vertellen verhalen uit de Bijbel

ELBURG - Twee jaar lang heeft het gekost om te maken. In drie grote hallen in Elburg kan je kijken naar Bijbelverhalen. Die zijn niet geschilderd of geschreven, maar gemaakt met zand. Enorme zandsculpturen vertellen het verhaal.

De grote zandsculpturenexpositie is een initiatief van Aad Peters (63). Hij schakelde zandkunstenaars in van over de hele wereld om het project te realiseren. 'Het is een soort protestantse vorm van communiceren. Want dit kan altijd instorten, je kan het niet blijven aanbidden', vertelt Peters in het programma Van Gelders Grijs.

De tekst gaat verder onder de video.

De sculpturen vertellen vele Bijbelverhalen. 'Maar ik zeg niet of de Bijbel waar is of niet.' Of God bestaat is voor Peters geen discussie. 'De evolutie van bewustwording is veel interessanter. Het gaat om het bewustzijn.'

De hele expositie is zoveel mogelijk gemaakt met gebruikte materialen. Zo heeft hij touw van boten uit Elburg geregeld om een hek te maken in de expositieruimte.

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: