NEC wint op valreep in Helmond en blijft koploper in periode

HELMOND - NEC heeft goede zaken gedaan in de strijd om de tweede periodetitel. In Helmond werd op de valreep met 2-1 gewonnen.
NEC domineerde in de openingsfase, maar kwam niet verder dan een poging voorlangs van Jonathan Okita. De Nijmegenaren kwamen één keer in de problemen toen doelman Mattijs Branderhorst de bal miste bij het uitlopen.
NEC mocht niet mopperen toen Rens van Eijden een voorzet tegen zijn arm kreeg en arbiter Bos daar geen strafschop in zag. Verder gebeurde er niets interessants in de hemeltergend slechte eerste helft.

Toch 0-1

Na rust drong NEC nadrukkelijker aan. Ole Romeny miste een opgelegde kans. En na goed werk van Anthony Musaba en Bart van Rooij opende Jonathan Okita de score.
Musaba kon het duel even later beslissen, maar liet zich aftroeven door doelman Van Gassel. De aanvaller kon daarna weer doorlopen op de doelman, maar weer wist hij niet te scoren.
En dat brak NEC op. Want het zwakke Helmond Sport kwam zomaar op 1-1 toen Vereijcken vrij mocht uithalen en de bal in de kruising krulde. Maar in de extra tijd zorgde Tom van de Looi voor de verdiende 1-2, waardoor NEC koploper blijft in de tweede periode.