Nieuws

Eis: werkstraf en rijontzegging voor zwaar ongeluk met 158 km/u bij Duiven

Tegen een 38-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagochtend een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van zes maanden geëist voor het veroorzaken van een ongeval op de A12 bij Duiven. Bij die aanrijding raakten ruim anderhalf jaar geleden vier personen zwaargewond. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
DUIVEN - Tegen een 38-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagochtend een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van zes maanden geëist voor het veroorzaken van een ongeval op de A12 bij Duiven. Bij die aanrijding raakten ruim anderhalf jaar geleden vier personen zwaargewond.
De vrouw reed over de rechter rijstrook en knalde in volle vaart op haar voorligger, die eveneens op de rechter rijbaan reed, maar met een aanmerkelijk lagere snelheid. Na de aanrijding kwam de andere auto, met vier inzittenden, ondersteboven in een naastgelegen sloot terecht.  
De vrouw reed volgens de officier van justitie veel te hard: 158 kilometer per uur waar 130 km/u de maximumsnelheid is. 
De officier eiste een werkstraf van 150 uur tegen de vrouw, waarvan de helft voorwaardelijk met enkele bijzondere voorwaarden. Daaronder vallen onder meer meldplicht en ambulante behandeling. Bovendien mag de vrouw zes maanden niet autorijden. 
De Arnhemse rechtbank doet op 6 december uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!