Nieuws

Omwonenden willen verlichting Huissensedijk in Arnhem na straatroven

Inwoners van de Arnhemse wijk Rijkerswoerd en andere omwonenden eisen dat er verlichting komt op de Huissensedijk. Aanleiding zijn meerdere straatroven en pogingen hiertoe, op en rondom de dijken in Arnhem-Zuid en Huissen in de afgelopen weken. © RTV Arnhem
ARNHEM - Inwoners van de Arnhemse wijk Rijkerswoerd en andere omwonenden eisen dat er verlichting komt op de Huissensedijk. Aanleiding zijn meerdere straatroven en pogingen hiertoe, op en rondom de dijken in Arnhem-Zuid en Huissen in de afgelopen weken.
De verlichting op de dijk is al meerdere jaren een probleem, zeggen de bewoners. Vanwege de gebeurtenissen van de afgelopen tijd vinden ze dat er niet lang meer moet worden gewacht op verlichting op de dijk.
De politie in Arnhem-Zuid heeft wel het aantal controles op de dijken opgevoerd. Vorige week onttrok een persoon op een scooter zich aan zo'n controle, meldt de politie. Deze is aangehouden. "Daarnaast zijn er meerdere bekeuringen geschreven en is er een scooter en vuurwerk in beslag genomen."