Batterij tussen papier veroorzaakte grote brand bij papierverwerker

WEURT - Een lithiumbatterij die onbedoeld tussen het papier terecht is gekomen heeft de brand bij papier- en kunststofrecyclingbedrijf SUEZ in Weurt veroorzaakt. Dat concludeert de brandweer na onderzoek op de locatie aan de Metaalweg. Donderdag vlogen daar grote balen geperst papier in brand.

De brandweer was van donderdagavond tot vrijdagochtend bezig met nablussen. Het komt vaker voor dat een batterij per ongeluk tussen het papier komt en na het samenpersen gaat broeien, zegt het bedrijf. 'Het is een veelvoorkomend en vervelend probleem', laat woordvoerder Anthonita van Egmond weten. 'Tussen het papier horen geen batterijen te zitten, maar dat gebeurt soms helaas toch.'

Tekst gaat verder na de video:

Schade

Het is niet te achterhalen wie de batterij bij het papier heeft gegooid. 'We gaan er ook vanuit dat het gedachteloos gebeurd is', zegt de woordvoerder. SUEZ richt zich nu op het opruimen van de resten en wil daarna zo snel mogelijk weer operationeel zijn. 

De exacte schade die de brand heeft veroorzaakt is lastig vast te stellen, maar loopt vermoedelijk in de honderdduizenden euro's. Toch overheerst opluchting bij de papier- en kunstofrecycler. Niemand raakte gewond bij de brand en ook de gebouwen en de hal liepen geen brandschade op. 

Zie ook: Brandweer blust nog tot in de ochtend bij papierverwerker SUEZ in Weurt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Weurt Gemeente Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: