'Een echte Achterhoekse Oranjeleeuwin kweken, hoe mooi zou dat zijn?'

DOETINCHEM - Er zijn 5500 voetbalsters in de Achterhoek, maar die rennen wel allemaal de provincie uit. Dat komt omdat er eigenlijk geen goed plan is voor voetballende vrouwen in Gelderland, zo vinden Anouk ter Bille uit Lichtenvoorde en Hilde Gerritsen uit Ulft. Daarom gaan zijn nu een talentacademie oprichten in de Achterhoek.

Woensdagavond presenteerden beide vrouwen hun plannen voor de talentacademie. In eerste instantie gaan ze nog geen club vormen, maar willen ze speelsters in de Achterhoek selecteren en ze extra trainingen aanbieden. Die zullen dan worden gegeven op het trainingscomplex van De Graafschap.

Luister hier naar het gesprek met Anouk ter Bille op Radio Gelderland:

Sinds de plannen duidelijk zijn geworden, staat de telefoon roodgloeiend, zegt Hilde. 'We hebben alleen maar positieve reacties gehad. Ook van veel mensen en clubs die zeggen dat ze mee willen doen en de samenwerking willen aangaan.'

'Ze rennen naar PEC Zwolle of FC Twente'

De Achterhoekse initiatiefneemsters vinden het hoog nodig dat er iets gebeurt voor voetbalsters in onze provincie.

'Op dit moment zijn de dames aangewezen op PEC Zwolle of FC Twente en voor ouders is het een belasting om zover te rijden. Als je talent wil ontwikkelen kan het ook hier, want er is genoeg talent. Hoe mooi zou het zijn als we een echte Achterhoekse Oranjeleeuwin kunnen kweken?'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Sport Nieuws
Deel dit artikel: