Nieuws

VVD wil Arnhems asielzoekerscentrum sluiten: 'Nu mogen andere gemeenten bijdragen'

Arnhem stopt eind volgend jaar met de opvang van asielzoekers in AZC Elderhoeve, als het aan de VVD ligt. 'Arnhem heeft haar taken in het opvangen van asielzoekers terecht zeer serieus genomen. Nu is er een rol weggelegd voor andere gemeenten om bij te dragen', laat fractievoorzitter Leendert Combee weten. © Flickr
ARNHEM - Arnhem stopt eind volgend jaar met de opvang van asielzoekers in AZC Elderhoeve, als het aan de VVD ligt. 'Arnhem heeft haar taken in het opvangen van asielzoekers terecht zeer serieus genomen. Nu is er een rol weggelegd voor andere gemeenten om bij te dragen', laat fractievoorzitter Leendert Combee weten.
door Huibert Veth
De afspraak in 2015 was dat het asielzoekerscentrum in Elderhoeve voor de duur van vijf jaar zou zijn. Die termijn loopt december volgend jaar af. En als het aan de liberalen ligt, wordt dat dus niet verlengd.

'Elkaar niet verrassen'

Combee wil daarom van wethouder Cathelijne Bouwkamp weten of zij al is gestart met de voorbereidingen van de beoogde sluiting. 'Zodat de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) elkaar niet op het laatste moment verrassen.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!