Nieuws

Geschiedenisquiz in kader 75 jaar bevrijding in Nunspeet

Voor de 13e keer organiseerde de Heemkundige Vereniging Nuwenspete woensdagavond de geschiedenisquiz in de Veluvine in Nunspeet. Omdat 2019 het jaar is waarin herdacht wordt dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd, stonden veel vragen in het teken van deze gebeurtenis. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Voor de 13e keer organiseerde de Heemkundige Vereniging Nuwenspete woensdagavond de geschiedenisquiz in de Veluvine in Nunspeet. Omdat 2019 het jaar is waarin herdacht wordt dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd, stonden veel vragen in het teken van deze gebeurtenis.
De deelnemers werden door loting verdeeld in groepjes van circa vijf personen. Namens de Heemkundige Vereniging heette Jan Plender de deelnemers welkom. Elk team kreeg de vragen op schrift voorgelegd en quizmaster Cees de Kovel las tevens de vragen voor. Ook werden deze op beeld getoond. Door verhindering van notaris Pieltjes werd de jury voorgezeten door Ad Sulman.
Elke vraag bevatte multiple choice antwoorden en het team dat de meeste vragen goed beantwoordde werd uiteraard winnaar. En zo mocht men zich buigen over vragen omtrent het werkkamp de Bruine Enk (monument aan de Waterweg), uiteraard over Het Verscholen Dorp, maar ook over, anderhalf schepel landt’ uit 1682. Een moeilijke was te weten hoe een lanceerbasis in Nunspeet in 1944 genoemd werd voor V4-raketten. Er werden drie rondes gespeeld.
Ook deze editie van de geschiedenisquiz zorgde voor een interessante en ontspannen avond.
Welkom door Jan Plender Foto: RTV Nunspeet
Quizmaster De Kovel
Foto: RTV Nunspeet
Samen overleggen
Foto: RTV Nunspeet
Vragen ook op beeld
Foto: RTV Nunspeet