Boze boeren en bouwers rukken op naar Arnhem voor protest

ARNHEM - Tientallen boze boeren en mensen uit de bouwsector zijn woensdagavond opgetrokken naar het politiebureau in de binnenstad van Arnhem. Het gaat om een bonte stoet van trekkers, auto's en busjes van onder meer bouwbedrijven. Ze zijn boos over de arrestatie van een mede-demonstrant, zegt de politie.

Het gaat om een man die werd opgepakt voor poging tot doodslag. Hij zou een agent van de weg hebben gedrukt tijdens een eerdere demonstratie. Maar de verdachte is vanmiddag al vrijgelaten.

'Er is dus eigenlijk geen reden, maar de demonstranten hebben toch een aanleiding gevonden om naar het politiebureau in de binnenstad te komen', zegt de politiewoordvoerder tegen Omroep Gelderland.

'Geen reden om in te grijpen'

De demonstranten hebben geen vergunning aangevraagd. Toch is er volgens de politie vooralsnog geen reden om in te grijpen. De demonstranten en hun voertuigen worden naar de Markt voor het provinciehuis gedirigeerd. Dat is vlakbij het politiebureau.

Tekst gaat verder onder de video.

Maatregelen

'We hebben alle maatregelen genomen om het zo rustig mogelijk te laten verlopen', aldus de zegsman. Om hoeveel demonstranten het precies gaat kon hij niet zeggen. Het is nog onduidelijk wat ze nu van plan zijn en hoe lang ze zullen blijven.

Zie ook: Actievoerder Grond in Verzet na arrestatie: 'Ze snoeren ons de mond op een walgelijke manier'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: