Vijf jaar cel en tbs geëist in loverboyzaak

NIJMEGEN - Een 24-jarige Nijmegenaar heeft woensdag vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij zich onder meer schuldig gemaakt aan mensenhandel.

De man wordt niet alleen verdacht van mensenhandel, maar ook van mishandeling, poging tot oplichting en afpersing van vijf jonge vrouwen. Ook wordt hij verdacht van vuurwapenbezit en meerdere diefstallen. Hij werd in mei vorig jaar opgepakt. Een andere verdachte kreeg eerder al twee en een half jaar cel.

Grote loverboyzaak

Het Openbaar Ministerie noemt de zaak één van de grootste loverboyzaken van Nederland.  De regionale recherche startte bijna drie jaar geleden het onderzoek naar de twee mannen. Meerdere slachtoffers deden aangifte tegen het duo vanwege seksuele en financiële uitbuiting. 

Gedwongen tot seks

Volgens de officier van justitie zocht de verdachte bewust kwetsbare meisjes uit. 'Hij palmde ze in en zorgde ervoor dat ze een relatie met hem aangaan.' De verdachte had vervolgens seks met slachtoffers, maakt hen geld afhandig en fraudeerde met hun bankrekening en DigiD. Ook dwong hij meisjes om seks met anderen te hebben. Dit gebeurde met behulp van geveinsde liefde, maar ook met dreigementen en chantage met seksfilmpjes. Ook moesten slachtoffers telefoonabonnementen afsluiten, waarna de verdachte de bijbehorende telefoons innam.

Na de aanhouding, vorig voorjaar zijn acht woningen doorzocht in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Daar zijn laptops, telefoons en administratie in beslag genomen.

Er waren drie dagen voor deze rechtszitting uitgetrokken. Deskundigen constateren dat er bij verdachte sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. Er zou daarnaast sprake zijn van een erg groot herhalingsgevaar. Omdat er tegelijkertijd sprake is van ernstige feiten eist de officier naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging. 

Zie ook: LIVE | Deskundigen adviseren tbs met dwang voor Nijmeegse 'loverboy'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: