Nieuws

Code geel om gladheid, strooiwagens massaal de weg op

WAGENINGEN - Het KNMI waarschuwt woensdagochtend voor lokaal gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist. Er is code geel afgegeven in een groot deel van het land, waaronder Gelderland.
De temperatuur is afgelopen nacht tot onder het vriespunt gedaald. Rijkswaterstaat meldt dat de strooiwagens bijna overal preventief hebben gestrooid. Het is de eerste landelijke strooiactie van het seizoen.
Rijkswaterstaat wil de wegen op tijd begaanbaar maken. 'We willen voorkomen dat de strooiwagens vast komen te zitten in de ochtendspits', aldus de woordvoerder.
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers en adviseert ze rekening te houden met de winterse omstandigheden. Zo moeten automobilisten het weerbericht in de gaten houden en rekenen op een langere reistijd. Het KNMI gaf code geel af tot 10.00 uur.

Dichte mist

Er kan ook plaatselijk dichte mist voorkomen, met zicht van minder dan 200 meter. De waarschuwing geldt vooral voor het noordoosten en midden van het land, maar ook elders kunnen mistbanken voorkomen. De waarschuwing voor dichte mist geldt nog tot 14.00 uur.
De tekst gaat verder onder de foto:
Later deze week wordt het weer warmer in onze provincie. De temperaturen kunnen dit weekend zelfs oplopen tot boven de tien graden.