Nieuws

Kunnen alle inwoners in Bronckhorst meedoen?

Welke belemmeringen ervaren inwoners met een beperking? Dat wil de gemeente Bronckhorst graag weten. De komende tijd gaat de gemeente dat onderzoeken en om een duidelijk beeld te krijgen zoekt Bronckhorst inwoners die mee willen doen aan het onderzoek. © Pixabay
HENGELO - Welke belemmeringen ervaren inwoners met een beperking? Dat wil de gemeente Bronckhorst graag weten. De komende tijd gaat de gemeente dat onderzoeken en om een duidelijk beeld te krijgen zoekt Bronckhorst inwoners die mee willen doen aan het onderzoek.
De gemeente wil een plan maken, waarin het voor alle inwoners mogelijk wordt mee te doen.
Het vloeit voort uit het VN Verdrag handicap waarin staat dat inwoners met een beperking dezelfde dingen kunnen doen als mensen zonder een beperking. Denk aan het volgen van onderwijs, werken, maar ook het bezoeken van een café of sporten bij een sportvereniging. 
Inwoners die mee willen doen aan het onderzoek kunnen zich tot volgende week woensdag aanmelden bij de gemeente Bronckhorst.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!