Nieuws

Van Vierssen (D66) moet afgetreden wethouder Sandmann opvolgen

D66-fractievoorzitter Maarten van Vierssen is door zijn partij voorgedragen om Mark Sandmann op te volgen als wethouder in Apeldoorn. Er moet nog gestemd worden in de raad over zijn voordracht.
APELDOORN - D66-fractievoorzitter Maarten van Vierssen is door zijn partij voorgedragen om Mark Sandmann op te volgen als wethouder in Apeldoorn. Er moet nog gestemd worden in de raad over zijn voordracht.
Van Vierssen (41) zit sinds 2014 in de raad en is sinds vorig jaar fractievoorzitter. D66 ziet in hem 'een gedreven en ambitieuze bestuurder die Apeldoorn verder vorm wil geven'. Dat zegt de nieuwgekozen fractievoorzitter Robert van Vliet.
De portefeuilles van demissionair wethouder Sandmann worden, als hij wordt aangenomen, door Van Vierssen overgenomen. Mark  Sandmann stapte op vanwege het dossier Plein van de Stad. Plannen om het Marktplein flink onder handen te nemen vielen miljoenen   duurder uit. 
Ook Apeldoorners mochten meedenken over hoe het Marktplein eruit moest komen te zien. Maar vanwege de oplopende kosten en fouten die in het ambtelijke apparaat zijn gemaakt om dit tijdig te constateren, is het plan stilgelegd. Sandmann voelde dat hij zo geen recht (meer) kon doen aan wat Apeldoorners graag wilden met het plein en stapte op. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.