Deze kinderen zijn het meest mediawijs van Gelderland

WINSSEN - Voor de klas van meester Jesper Hesseling van basisschool De Wegwijzer in Winssen was het een bijzondere dag. Zijn groep 7/8 is namelijk uitgeroepen tot de meest mediawijze klas van Gelderland.

Die klas heeft zich een week lang beziggehouden met zaken als digitale privacy, online pesten, datasporen en vloggen. Daarmee hebben ze de meeste punten in heel de provincie gescoord op de ladder van mediawijsheid. 'Hoe het komt dat onze klas het beste was? Ze zijn gewoon al slim van zichzelf', vertelt meester Jesper. 'Maar ze waren ook heel fanatiek, ze wilden graag winnen.'

Luister hier naar het gesprek met meester Jesper op Radio Gelderland:

Maar het draaide natuurlijk niet alleen om winnen. Het draaide voor de leerlingen vooral om het leren herkennen van online gevaren. 'Ze staan bij privacy bijvoorbeeld helemaal niet stil. Ze doen van alles, maar denken niet na over de gevolgen. Daar kunnen de ouders wat advies in meegeven, maar ik vind dat de school daar ook wat aan kan doen', vertelt Jesper.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: