Bouw nieuw Almende College Ulft ingeleid

ULFT - Het Almende College krijgt vanaf begin 2021 een nieuw gebouw voor 800 leerlingen. Ondanks eerdere bezwaren uit de buurt, werd maandagmiddag met het onthullen van een bord en het klinken van champagne de bouw van de vmbo-locatie officieel ingeleid.

Een aantal buurtbewoners stapte eerder naar de Raad van State om de realisatie tegen te houden. Volgens rector Teunis Wagenaar van het Almende College is die juridische hobbel nu gepasseerd voor de bouw van de nieuwe locatie.

Momenteel heeft het Almende College met Wesenthorst (Ulft), Bluemers (Silvolde) en Isala (Silvolde) drie locaties. “De komende vijf jaar denken we dat we langzamerhand naar één gebouw kunnen”, zegt Wagenaar, die aangeeft dat het nieuwe gebouw begin 2021 klaar moet zijn.

Om de nieuwe locatie van een naam te voorzien is een wedstrijd uitgeschreven. Volgens rector Wagenaar zijn er inmiddels al honderd reacties binnengekomen. Tot zaterdag 30 november kunnen naamsuggesties ingestuurd worden op de website van de school. De nieuwe naam wordt bekend gemaakt tijdens de open dag op zaterdag 25 januari.

Foto: REGIO8

Meer over dit onderwerp:
REGIO8 Nieuws
Deel dit artikel: