Coby (77) heeft haar uitvaart voorbereid: 'Toch weet je nu niet hoe het straks moet'

UGCHELEN - Waar de één er absoluut niet over na wilt denken, bereidt de ander het tot in de puntjes voor. De 77-jarige Coby Kamp uit Apeldoorn zit daar tussenin. Ze heeft al goed nagedacht over wat ze wil en het ook opgeschreven, maar ondertussen weet ze dat alles altijd nog anders kan worden.

Eén ding staat vast: zij en haar man willen worden gecremeerd. Dat vertelt ze in het Omroep Gelderland-programma Van Gelders Grijs. De man van Coby heeft de ziekte van Alzheimer. 'Daardoor wordt je wel met de neus op de feiten gedrukt. Het leven is niet eeuwig.'

De tekst gaat verder onder de video.

Sindsdien zijn ze goed gaan nadenken over wat ze willen. Ze schrijft alles op, ook voor haar man. 'Dan kan hij het teruglezen.' Samen hebben ze eerder besloten dat ze gecremeerd willen worden. 'Tot die tijd moet je leven wel leefbaar blijven.'

Maar wat ze opschrijft ligt niet allemaal vast. 'Er zijn zeker dingen die kunnen veranderen. Kun je het nu allemaal precies bepalen zoals je het daar gaat doen?', zegt ze.

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: