Deze machinist mocht de Sint naar Apeldoorn brengen: 'Fantastisch, het was geweldig'

BEEKBERGEN - Hij moest lang zijn mond houden, maar nu kan machinist Coen Hesp van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij vertellen over de bijzondere dag van gisteren. De dag dat hij Sinterklaas naar Apeldoorn mocht rijden voor de landelijke intocht.

'Fantastisch, het was geweldig om de Sint naar Apeldoorn te brengen', vertelt Hesp. 'Alles liep op rolletjes. We kwamen op de minuut nauwkeurig aan. Onderweg was ook al heel bijzonder, want overal waren mensen die een glimp van de trein wilden opvangen. Dat begon al in Deventer en hoe dichter we bij Apeldoorn kwamen, hoe voller de perrons stonden. Allemaal zwaaiende kinderen.'

Tekst gaat verder onder de reportage.

Stoomtrein lééft echt

De trein staat nu weer binnen, maar als het aan de VSM ligt, pakt de Sint vaker de stoomtrein in plaats van de stoomboot. 'Zo'n stoomtrein leeft echt. Die straalt warmte uit. Hij maakt nu het zo koud is allemaal stoomwolken. Je ziet het mechaniek bewegen; ja, dat leeft veel meer', benadrukt Hesp.

De machinist is erg blij met de aandacht. 'Heel veel mensen hebben onze prachtige trein nu gezien; dat merk je meteen al. Er is veel belangstelling voor.'

Zie ook: Zo verliep de intocht van de Sint in Apeldoorn: arrestaties, drukte en primeurs

Foto: NTR

Foto: NTR

Foto: NTR

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Beekbergen Nieuws
Deel dit artikel: