Roeivereniging Culemborg is een sloep rijker

CULEMBORG - Watersportvereniging De Helling in Culemborg heeft er een nieuw sloep bij. Burgemeester van Grootheest doopte zondag de boot.

De afdeling sloeproeien groeit sterk in Culemborg en de sloeproeiers hadden tot dit weekend maar een boot tot hun beschikking, de Jan van Riebeeck. Daar is nu de Vrouwe Elisabeth bijgekomen.

Om tot de naam te komen zijn leden van de watersportvereniging en inwoners van de stad gevraagd naar hun mening. Elisabeth was de laatste erfdochter van het geslacht Culemborg en heeft veel bijgedragen aan de stad. Zo is uit haar nalatenschap het Elisabeth Weeshuis gebouwd, de oudste zorginstelling in Nederland voor weeskinderen. Ook heeft zij met haar tweede echtgenoot de opdracht gegeven voor de bouw van het stadhuis, dat in 1539 werd opgeleverd.

De doop van de Vrouwe Elisabeth viel samen met de naamdag van Elisabeth. Voor de doop gebruikte burgemeester Van Grootheest een fles Culemborg Vrijstadbier, overigens een exemplaar uit een eerder afgekeurde partij.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: