Bakkersfamilie viert 150-jarig jubileum met open dag

WESTERVOORT - Er zijn niet meer zoveel echte familiebedrijven. Maar in Westervoort staat al de vijfde generatie van de familie Koenen aan het roer en van de zesde generatie werkt ook iedereen mee. De familie runt al 150 jaar een bakkerij en daarom hielden ze zondag open dag.

Paul Koenen (53) geeft leiding aan die zesde generatie. Zoon Bas (25) doet de logistiek, dochter Suzanne (23) coördineert de winkels en zijn andere zoon Jan (19), die nog studeert, werkt parttime. Daarnaast zijn er nog Vincent (22, bakker) en Arjan (25, marketing), zonen van wijlen Ton Koenen.

Hoe weet de familie het voor elkaar te krijgen zoveel generaties de bakkerij te runnen? 'Veel praten en veel van elkaar kunnen en mogen hebben', vertelt Paul Koenen, 'en elkaar ook de waarheid kunnen zeggen.'

'Regelmatig botst het'

Botst het weleens? 'Regelmatig, dat hoort zo. Als dat niet zo zou zijn dan heeft niemand een eigen mening.' Wie is de baas? Paul Koenen lachend: 'Ikke'. Maar wie is er nou echt de baas? 'Thuis? Mijn vrouw.' 

Tekst gaat verder onder de reportage.

En wie is het meest creatief van de bakkersfamilie? Dat blijkt Arjan te zijn. Die laat een stukje brood met inktvis proeven. Zo is er ook brood met zeewier en algen. 'We ontwikkelen door', zegt hij.

Brood op de plank

Met tien winkels in Westervoort, Duiven, Didam, Doesburg, Zevenaar, Steenderen, Arnhem en Nijmegen, en levering aan supermarkten, instellingen, scholen en collega's is het familiebedrijf in al die decennia flink gegroeid.

'We zijn een behoorlijk bedrijf geworden', zegt Paul, 'maar dat hebben we als familie ook nodig om letterlijk en figuurlijk brood op de plank te krijgen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Westervoort Westervoort Nieuws
Deel dit artikel: