Nieuws

Kissa en Gidey winnen Zevenheuvelenloop

Gidey komt over de finishlijn in Nijmegen.
Stephen Kissa en Letensebet Gidey hebben de Zevenheuvelenloop 2019 op hun naam gezet. Kissa pakte bij de mannen de eerste plek, Gidey deed dat bij de vrouwen. © ANP
NIJMEGEN - Stephen Kissa en Letensebet Gidey hebben de Zevenheuvelenloop 2019 op hun naam gezet. Kissa pakte bij de mannen de eerste plek, Gidey deed dat bij de vrouwen.
Stephen Kissa wist de winst te behalen zonder recordtijd neer te zetten. De 23-jarige atleet finishte in 41.49 minuten. De Oegandees werd gevolgd door Edwin Kiptoo uit Kenia. 

Wereldrecord voor Gidey

Letensebet Gidey uit Ethiopië pakte de winst bij de vrouwen. De atlete verbrak met haar tijd het wereldrecord op de 15 kilometer. De 21-jarige kwam op 44.20 minuten binnen, ver onder het voormalige record van Joyciline Jepkosgei van 45.37 uit 2017.
De Nijmeegse Susan Krumins kwam als vijfde vrouw binnen. 

Titel niet verdedigd

Titelverdediger Joshua Cheptegui was zondag bij de mannen niet van de partij. De atleet uit Oeganda, die de laatste vier edities op zijn naam schreef en vorig jaar zelfs een wereldrecord liep, is in voorbereiding op een recordpoging in Valencia over twee weken. Zijn record blijft staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!