Duitse automobilist ramt pijlwagen na inhaalactie en neemt de benen

WILP - Een Duitse automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag op een pijlwagen geklapt op de A1 tussen Apeldoorn en Lochem. De man probeerde nog snel voor de pijlwagen een andere automobilist in te halen, maar dat ging mis. Na het ongeval nam hij de benen.

De mislukte inhaalactie gebeurde rond 05.00 uur in de buurt van de provinciegrens. De Duitse Mercedes ramde de pijlwagen en schoot vervolgens van de weg af. De auto die werd ingehaald raakte licht beschadigd. De bestuurder van de ingehaalde auto verklaarde dat de Duitser ongeschonden uit zijn voertuig kwam en voorstelde om de schade onderling te regelen.

In een onbewaakt moment is de Duitser vervolgens op de vlucht geslagen, nog voordat de politie ter plaatse was. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen is niet duidelijk.

tekst gaat verder na de video

Zoekactie

De politie heeft volgens een fotocorrespondent een kleine zoekactie in de directe omgeving gehouden. Maar van de man ontbreekt vooralsnog elk spoor. De bestuurder van de auto die werd geschampt bleef ongedeerd.

Vanwege de ravage werd de snelweg ruim een half uur afgesloten. Er was een nieuwe afzetting nodig om de werkzaamheden die daar aan de gang waren te beveiligen. Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden hierdoor ingesloten en konden pas nadat alles was afgehandeld weer doorrijden.

Foto: Rens Hulman / News United

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Wilp Nieuws
Deel dit artikel: