Nieuws

Tweede WB-zege veldrijdster Worst

Annemarie Worst heeft haar tweede wereldbekerzege van het seizoen op zak. De 23-jarige veldrijdster uit Nunspeet bleef haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado voor. Ook de derde en vierde plek gingen naar Nederland. Europees kampioene Yara Kastelijn pakte met kleine voorsprong op Lucinda Brand de laatste podiumplaats in het Tsjechische Tabor. © Omroep Gelderland
TÁBOR - Annemarie Worst heeft haar tweede wereldbekerzege van het seizoen op zak. De 23-jarige veldrijdster uit Nunspeet bleef haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado voor. Ook de derde en vierde plek gingen naar Nederland. Europees kampioene Yara Kastelijn pakte met kleine voorsprong op Lucinda Brand de laatste podiumplaats in het Tsjechische Tabor.
Alvarado nam al snel na de start de leiding en kwam na de eerste van vijf ronden door met zo'n tien seconden voorsprong op Worst en Kastelijn. Worst dichtte het gat echter in de volgende ronde en bleef daarna vooruit met de Rotterdamse. In de slotronde plaatste Worst een versnelling en reed weg bij Alvarado.
Worst won in oktober ook de wereldbekerveldrit in het Zwitserse Bern voor Alvarado.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!