Na de stoomtrein pakt Sint de boot en de brandweerauto in Borculo

BORCULO - Na de landelijke intocht in Apeldoorn zijn Sinterklaas en de pieten snel doorgereisd richting de Achterhoek. Even na 14.00 uur kwam de goedheiligman met de Berkelzomp over de Berkel het centrum van Borculo ingevaren.

Na de stoomtrein pakte de Sint toch weer de vertrouwde boot. De Berkelschippers brachten de gasten uit Spanje, varend met de Jappe, over de Berkel naar de aanlegsteiger voor het gemeentehuis. Daar werden ze ontvangen door honderden kinderen met ouders, wethouder Anjo Bosman van de gemeente Berkelland en muziekvereniging Volharding.

'Ik ben hier gezellig met de kleinkinderen', zegt een toeschouwer. 'We hebben ze net gezien over het water. Sinterklaas kwam met een grote boot aan, waarbij de mast moest zakken om onder de brug door te komen. Dat is altijd een leuk gebeuren.'Na het welkom volgde een rijtoer met brandweerauto's door het centrum. Ook in de straten van Borculo stonden veel ouders met kinderen langs de kant. 'Wij zijn hier voor de eerste keer met de kinderen', zegt een toeschouwer. 'Het is supergezellig, veel zwarte pieten en de kinderen hebben ook al pepernoten gekregen.'

In het muziekcentrum was aan het einde van de middag een leuk programma met zang en dans. Alle kinderen konden Sinterklaas persoonlijk een handje geven en na afloop was er een zak met snoepgoed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Borculo Gemeente Berkelland Nieuws
Deel dit artikel: