LIVE | Deskundigen adviseren tbs met dwang voor Nijmeegse 'loverboy'

ARNHEM - Een tweede verdachte in een omvangrijke loverboyszaak staat maandag voor de rechter. Het gaat om een 24-jarige Nijmegenaar.

De man wordt verdacht van mensenhandel, oplichting en afpersing van vijf jonge vrouwen. Hij werd vorig jaar mei opgepakt met een andere verdachte, die inmiddels twee en een half jaar cel heeft gekregen. 

Verslaggever Jeroen Mäkel volgt de rechtszaak. De tekst gaat verder onder het liveblog.

Een team van de regionale recherche startte bijna drie jaar geleden het onderzoek naar de twee mannen. Meerdere slachtoffers deden aangifte tegen het duo vanwege seksuele en financiële uitbuiting. 

Na de aanhouding, vorig voorjaar zijn acht woningen doorzocht in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Daar zijn laptops, telefoons en administratie in beslag genomen. 

Eén van de grootste loverboyzaken

Het Openbaar Ministerie (OM) noemt de zaak één van de grootste loverboyzaken van Nederland. In de zaak tegen de andere verdachte kwamen schrijnende verklaringen van slachtoffers naar voren. Eén van hen: 'Als ik eraan terugdenk, voel ik walging. Je hebt mij geïsoleerd van mijn vrienden en een ander mens van me gemaakt. Ik deed dingen tegen mijn gevoel. Ik was bang. Ik heb aangifte gedaan zodat je ervan leert, maar of dat lukt zonder geweten?'

Een ander slachtoffer zei dit voorjaar: 'Ik voel pijn, ging kapot van binnen. Mijn vader wilde mij gelukkig begripvol helpen. Ik ben gestopt met school. Ik vertrouw niemand meer. Ik denk gelijk: wat wil je van me als ik iemand ontmoet. Waarom heb je mij dit aangedaan?'

Voor de rechtszaak tegen de tweede verdachte zijn drie dagen uitgetrokken door de rechtbank.

Zie ook: Een van de grootste loverboyzaken ooit voor rechter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Justitie Nieuws
Deel dit artikel: