Apeldoorn draait warm voor de Sint: 'Het wordt een prachtig kinderfeest'

APELDOORN - Een groot podium op het Stationsplein, afgezet met rode strikken en cadeautjes. Verschillende dansgroepen en een blaaskapel lopen hun oefenrondjes. Op een groot scherm zien we het vertrouwde gezicht van Dieuwertje Blok. Apeldoorn draait warm voor de komst van Sinterklaas.

Tientallen camera- en geluidsmensen hebben zich een dag voor de verwachte binnenkomst op het plein verzameld. Er zijn politiemensen en dranghekken te zien. Ook vannacht gaan de voorbereidingen nog volop door.

Honderden vrijwilligers

'Er moet nog 1.600 meter aan dranghekken worden neergezet', zegt waarnemend burgemeester Petra van Wingerden. Ook komen er nog achttien trailers met betonblokken voor wegversperringen. 'Dat gebeurt allemaal zo laat mogelijk, om de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk te houden.' Met de opbouw zijn volgens de burgemeester honderden vrijwilligers bezig geweest.

Bekijk de reactie van burgemeester Petra van Wingerden. De tekst gaat daaronder verder.

'Ja, er komen demonstranten', zegt Van Wingerden. Daarvoor zijn vakken ingericht. 'Er mag gedemonstreerd worden in Nederland. En zolang iedereen zich aan de afspraken houdt, zijn ook zij welkom.' Ze gaat ervan uit dat iedereen erop uit is om een mooi kinderfeest niet te verpesten.

'Blije kindersnoetjes'

De burgemeester verheugt zich op 'al die blije kindersnoetjes' en is 'vol verwachting'. Ze bevestigt dat Sinterklaas inmiddels weer in de rijdende trein zit. 'Het wordt een prachtig kinderfeest.'

De tekst gaat door verder de foto:

De burgemeester van Apeldoorn met Jeroen Kramer van het Sinterklaasjournaal

Er worden 20 tot 30 duizend mensen verwacht tijdens de intocht in Apeldoorn. Ook acteur en goede bekende van de Sint, Stefan de Walle, heeft er zin in. 'Wat leuk! Ik ga er heen!'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: