Man achter nepbom meldde zich eerder op de dag bij politie

ARNHEM - De verwarde man die het verdacht pakketje bij Dudok in Arnhem achterliet, had zich donderdagochtend zelf al op het politiebureau gemeld. Daar gaf hij zichzelf aan voor het vernielen van diverse ruiten in de binnenstad.

De man meldde zich rond 09.30 uur op het politiebureau, waar hij ook werd aangehouden. Pas tegen het eind van de middag werd bij het restaurant groot alarm geslagen om de ‘nepbom’, die al uren op een tafel lag. Een deel van de binnenstad, waaronder het stadhuis, werd ontruimd.

Zie ook: Dit was de nepbom waar centrum Arnhem voor ontruimd werd

Uit onderzoek bleek volgens de politie dat de telefoon van de verwarde man aan het verdacht pakketje was gekoppeld. Hij is overgedragen aan een zorginstelling, die hem verder begeleidt. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk waarom hij de nepbom achterliet.

'Bouwpakket met mobiele telefoon'

Dudok-eigenaar Robert Wittenberg verklaarde donderdag dat de nepbom niet tegen zijn bedrijf was gericht. Hij vond het pakketje zelf op een tafeltje op zijn terras.

'Het was een soort bouwpakket dat bestond uit batterijen en een oudere mobiele telefoon, dat smeulde wat en er zat een knipperend lichtje aan. Dat is iets wat ik niet vertrouwde.' Wittenberg waarschuwde de politie.

In een straal van 100 meter werden winkels en kantoorgebouwen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het pakketje met een robot onderzocht en vastgesteld dat het geen explosieven bevatte. 

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Nieuws
Deel dit artikel: