TERUGKIJKEN | Lopers in actie tijdens 36e Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop 2019
NIJMEGEN - Het begon ooit als een bescheiden loop ter ere van het vijfjarig bestaan van een studentenatletiekvereniging, maar inmiddels is de Zevenheuvelenloop een wereldwijd bekende hardloopwedstrijd. Zondag was de 36ste editie van de loop, die traditiegetrouw 15 kilometer lang is. Omroep Gelderland deed live verslag van het evenement.
Het volledig geasfalteerde parcours leidde de deelnemers weer door het mooie heuvelachtige gebied in en rond Nijmegen. Behalve wedstrijdlopers deden er zondag tienduizenden recreanten mee.

NK Running Blind

Ook visueel beperkte lopers konden net als andere jaren deelnemen, maar nieuw dit jaar was een heus NK Running Blind. Deze blinde atleten en hun buddy’s startten vanuit een speciaal vak. Het eerste duo dat na 15 kilometer de finish passeerde, was de winnaar. Net zoals bij de reguliere wedstrijdversie werden de winnaars op het podium gehuldigd.
Kijk de live-uitzending terug:

Recordloper er niet bij

Vorig jaar kende het evenement een topjaar doordat Joshua Cheptegei de wedstrijd won met een nieuw wereldrecord op de 15 kilometer: 41.05 minuten. De atleet uit Oeganda kwam net als in de drie jaren daarvoor als eerste over de finish. Dit jaar was hij er niet bij en won landgenoot Stephen Kissa, die finishte in 41.49 minuten.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!