Nieuws

VIDEO | Felle brand legt loods in Oldebroek in de as

Bij een grote brand aan de Rustenburgsweg in Oldebroek is in de nacht van donderdag op vrijdag een verlaten loods in vlammen opgegaan. De loods werd niet meer gebruikt en stond op de nominatie om gesloopt te worden. © Stefan Verkerk / News United
OLDEBROEK - Bij een grote brand aan de Rustenburgsweg in Oldebroek is in de nacht van donderdag op vrijdag een verlaten loods in vlammen opgegaan. De loods werd niet meer gebruikt en stond op de nominatie om gesloopt te worden.
Rond 02.30 ontdekten buurtbewoners dat de loods in lichterlaaie stond. Nadat de brandweer ter plaatse was, werd de keuze gemaakt een zogenaamd uitbrandscenario te hanteren. Daarbij wordt gekozen voor het gecontroleerd laten uitbranden van het object.
Medewerkers van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland hebben ingezet op behoud van de aangrenzende loods. Daarvoor werd een hoogwerker van de brandweer in Elburg ingezet.
Bekijk hier beelden van de brand (de tekst gaat daaronder verder):
Felle brand legt loods in Oldebroek in de as
Hoe het vuur in de loods kon ontstaan is niet duidelijk. Daar wordt later onderzoek naar gedaan. De Veiligheidsregio laat wel weten dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!