Nieuws

Dit was de nepbom waar centrum Arnhem voor ontruimd werd

Foto van de nepbom. Ingestuurd naar Omroep Gelderland
Deze nepbom veroorzaakte donderdagmiddag opschudding in Arnhem. Neergelegd op het terras van café Dudok door, vermoedelijk, een verwarde man.
ARNHEM - Deze nepbom veroorzaakte donderdagmiddag opschudding in Arnhem. Neergelegd op het terras van café Dudok door, vermoedelijk, een verwarde man.
De eigenaar van Dudok, Robert Wittenberg, trof het pakketje donderdag zelf aan op zijn terras en sloeg vervolgens alarm. 'Het was een soort bouwpakket dat bestond uit batterijen en een oudere mobiele telefoon, dat smeulde wat en er zat een knipperend lichtje aan. Dat is iets wat ik niet vertrouwde. Daarop heb ik de politie ingeschakeld', vertelde hij donderdagavond.
Daarop kwamen de politie en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) ter plaatse en werd de omgeving van Dudok ruim afgezet. Ook werden een hoop panden in de omgeving ontruimd, waaronder het gemeentehuis van Arnhem. 
De foto van de bom is toegestuurd aan Omroep Gelderland

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!