Nieuws

Politiek beslist: snelheid op N224 Ede gaat niet omlaag

Deel N224 Ede.
Het was een wens van GroenLinks Ede: langzamer rijden op de N224 om de veiligheid te vergroten en de stikstofuitstoot terug te dringen. Maar dat gaat niet door, want het plan kreeg donderdagavond niet voldoende steun. © Google Streetview
EDE - Het was een wens van GroenLinks Ede: langzamer rijden op de N224 om de veiligheid te vergroten en de stikstofuitstoot terug te dringen. Maar dat gaat niet door, want het plan kreeg donderdagavond niet voldoende steun.
GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, EdeNu, D66 en de Fractie Wijnsouw stemden voor. 'Deze weg is ons en vele andere fracties een doorn in het oog', zegt Stephan Neijenhuis (D66). 'Daarom moet er echt snel wat aan gedaan worden. We moeten het er niet alleen maar over hebben.'
Maar wethouder Peter de Pater (GemeenteBelangen) is niet voor een snelheidsverlaging. Hij gaf aan dat er 'grote problemen' ontstaan voor hulpdiensten als de snelheid op de N224 binnen Ede volledig naar 50 kilometer per uur zou gaan. Ook is het slecht voor de doorstroming, stelt hij. 
Uiteindelijk stemden SGP, CDA, VVD, Democratische Kiezers Ede, GemeenteBelangen en Burgerbelangen tegen het voorstel van GroenLinks. De snelheid zal dus voorlopig niet naar beneden gaan. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.