Marcouch over verdacht pakketje: 'Het was even schrikken'

ARNHEM - Ahmed Marcouch is blij dat het verdachte pakketje loos alarm bleek te zijn. 'Het was even schrikken voor de betrokkenen, maar ik ben blij dat het niets blijkt te zijn.'

Net na 16.00 uur werd Dudok in het centrum van Arnhem ontruimd en afgezet. Even later moest ook het gemeentehuis worden ontruimd. Volgens verslaggever Petra Kuzee moeten mensen in een straal van honderd meter weg. 'Het is hier gevaarlijk', zeggen agenten.

Het verdachte pakketje ligt op een terras van Dudok, zegt Marcouch. Ook hij staat buiten. Hulpdiensten komen massaal naar dat deel van het centrum. 

Luister hier naar het verslag van Petra Kuzee:

De Explosieven Opruimingsdienst komt ter plaatse om onderzoek te doen naar het pakketje. Er wordt een robot op af gestuurd. In eerste instantie is er nog geen duidelijkheid, maar even na 18.00 uur komt het verlossende bericht: het pakketje bevat geen explosieven.

Marcouch roemt nadat duidelijk wordt dat het loos alarm is de hulpdiensten. 'De inzet van de brandweer, politie en defensie was geweldig. Er is goed samengewerkt.'

Wat er wel in het pakketje zijn is nog onduidelijk. De politie onderzoekt dat, maar kan daar donderdagavond geen antwoord opgeven.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: