Nieuws

Toenemende overlast manege Hulshorst

© RTV Nunspeet
HULSHORST - De toenemende overlast voor de manege waardoor de veiligheid voor ruiter en paard in het gedrang komt en de verkeersveiligheid voor weggebruikers op Onder de Bos in Hulshorst (smalle weg, weinig uitwijkmogelijkheden), heeft de gemeente Nunspeet doen besluiten om de volgende maatregel toe te passen.
Op Onder de Bos wordt tussen de Brandsweg en Zandhuisweg eenrichtingsverkeer ingesteld met uitzondering van fietsers. Dit betekent dat het verboden is om vanaf de Zandhuisweg richting de Brandsweg te rijden. Deze maatregel is noodzakelijk om de overlast zo veel mogelijk te beperken en de veiligheid te kunnen waarborgen.
Het gedeelte van de Harderwijkerweg in Hulshorst binnen de bebouwde kom is toe aan groot onderhoud. Op een aantal plekken van de rijbaan zijn de randen van het wegvak verzakt en heeft de weg onderhoud nodig.
De rijbaan en het fietspad aan de noordzijde van de Harderwijkerweg worden vernieuwd. Er wordt ook deel een infiltratieriool aangelegd, zodat het regenwater afgevoerd kan worden.