Nieuws

Arnhems plan voor buurthuizen: 'Mag je niet alleen aan vrijwilligers overlaten'

Buurthuizen spelen een essentiële rol bij het ontmoeten in de buurt, dat vindt de Arnhemse gemeenteraad. En dus wil de gemeenteraad dat de gemeente meer gaat doen voor die buurthuizen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Buurthuizen spelen een essentiële rol bij het ontmoeten in de buurt, dat vindt de Arnhemse gemeenteraad. En dus wil de gemeenteraad dat de gemeente meer gaat doen voor die buurthuizen.
door Huibert Veth
Omdat maatwerkvoorzieningen zijn verdwenen, hebben buurthuizen een nog belangrijkere plek in de wijk gekregen, stelt fractievoorzitter Eric Greving (PvdA), die het voorstel indiende. Hij wil dat het stadsbestuur een plan opstelt om 'de verbinding te maken tussen de activiteiten in buurthuizen en de bewoners van de wijk'. 

Eenzaamheid

Ook moet hierin worden meegenomen wat ervoor nodig is om de vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen. 'Buurthuizen hebben ook een rol voor mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn. Wij willen graag weten of we dat anders kunnen organiseren', zegt Greving.
Zijn initiatief werd breed omarmd. Alleen VVD en CDA stemden tegen. Hoe de invulling er concreet uit gaat zien, is nog onduidelijk.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!