Nieuws

Personeel Ziekenhuis Rivierenland doet mee aan landelijke actiedag

Woensdag 20 november is er een landelijke actiedag van ziekenhuispersoneel, vanwege het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Ook medewerkers van Ziekenhuis Rivierenland doen aan de actie mee. Daarom wordt er die dag op veel afdelingen een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat er op die afdelingen alleen spoedgevallen worden behandeld.
TIEL - Woensdag 20 november is er een landelijke actiedag van ziekenhuispersoneel, vanwege het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Ook medewerkers van Ziekenhuis Rivierenland doen aan de actie mee. Daarom wordt er die dag op veel afdelingen een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat er op die afdelingen alleen spoedgevallen worden behandeld.
Al lange tijd wordt er onderhandeld over een nieuwe cao, maar nog zonder resultaat. De bonden vragen een structurele salarisverhoging van 5 procent en een extra toeslag op loon als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast willen ze maatregelen om de werkdruk te verlichten. De verbeteringen zijn volgens de vakbonden nodig om verpleegkundigen extra te belonen en om het werk aantrekkelijk te houden.