Nieuws

Tiel wil dat AVRI opnieuw kijkt naar het beste afvalsysteem

De politieke partijen PvdB, VVD en PvdA in Tiel willen dat de AVRI een onafhankelijk onderzoek gaat instellen om te zien welk systeem van afval scheiden het best is voor de inwoners van Tiel. Toen het huidige systeem (Vooraf scheiden van afval) werd ingevoerd, werd aangenomen dat dit systeem het goedkoopst zou zijn voor de inwoners van Tiel en de regio. © RegioTV Tiel
TIEL - De politieke partijen PvdB, VVD en PvdA in Tiel willen dat de AVRI een onafhankelijk onderzoek gaat instellen om te zien welk systeem van afval scheiden het best is voor de inwoners van Tiel. Toen het huidige systeem (Vooraf scheiden van afval) werd ingevoerd, werd aangenomen dat dit systeem het goedkoopst zou zijn voor de inwoners van Tiel en de regio.
Inmiddels kiezen steeds meer gemeenten in Nederland om  terug te gaan naar het traditionele systeem van afval inzamelen daar waar omgekeerd afval inzamelen eerder was ingevoerd. Dit deden die gemeenten om verschillende redenen; een verbeterde techniek om goed te kunnen scheiden is daarvan de belangrijkste.
Een gedegen onderzoek heeft er tot nu toe nooit plaats gevonden. Aangezien de AVRI binnenkort een nieuw bedrijfsplan moet maken, willen de Tielse partijen dat dit onderzoek daarin betrokken wordt. Het onderzoek zou betrekking moeten hebben op alle aangesloten gemeenten van de AVRI. Met name de Partij van de Burgers heeft zich in het verleden uitgesproken tegen het huidige systeem van afval inzamelen. De meerderheid van de aangesloten gemeenten bij AVRI kozen toen echter voor het vooraf scheiden van afval.