Nieuws

'Het blijft een gok', vandaag verschijnt een nieuwe krant op de Veluwe

Foto Lambert van de Weerd
Nunspeet en omstreken krijgt vanaf woensdag 13 november een nieuwe huis-aan-huiskrant die maandelijks wordt verspreid. De Veluwse Courant verschijnt in een oplage van 16.500, het verspreidingsgebied is Nunspeet, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst, 't Harde, Doornspijk en Uddel.
NUNSPEET - Nunspeet en omstreken krijgt vanaf woensdag 13 november een nieuwe huis-aan-huiskrant die maandelijks wordt verspreid. De Veluwse Courant verschijnt in een oplage van 16.500, het verspreidingsgebied is Nunspeet, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst, 't Harde, Doornspijk en Uddel.
De krant is een initiatief van de redactie van Nunspeet.nu en ondernemer Lambert van de Weerd. De krant richt zich op achtergrondverhalen en interviews, politiek en ondernemersnieuws. Ook onder lokale ondernemers merkt Van de Weerd de behoefte aan een lokale huis-aan-huiskrant.
Tekst gaat verder onder de video.
'Het blijft een gok', vandaag verschijnt een nieuwe krant op de Veluwe

Gok

'Wij kwamen steeds meer mensen tegen die het wat karig vonden dat er maar één huis aan huis krant overblijft in Nunspeet', zegt Van de Weerd. 'We starten daarom met deze krant waarin veel aandacht komt voor lokaal nieuws uit de verschillende kernen en er komt er een vaste pagina over de lokale politiek.'
De focus ligt volgens hem op goed geschreven achtergrondverhalen. 'Ik denk dus dat het een gat in de markt is, maar het blijft natuurlijk wel een gok. De reacties zijn tot nu toe erg positief.'
Luister hier naar het gesprek met Lambert van de Weerd op Radio Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!