Nieuws

Velp, Rheden én Dieren behouden hun bibliotheek

De drie bibliotheken in Velp, Rheden en Dieren blijven open. Dat besloot de Rhedense gemeenteraad dinsdagavond. Maar de besparing van 100.000 euro zal wel moeten worden gehaald. © Pixabay
DE STEEG - De drie bibliotheken in Velp, Rheden en Dieren blijven open. Dat besloot de Rhedense gemeenteraad dinsdagavond. Maar de besparing van 100.000 euro zal wel moeten worden gehaald.
door Huibert Veth
Door de voorgestelde bezuiniging was de vrees ontstaan dat één van de drie vestigingen zou moeten sluiten. Bij de gesprekken hoe de besparing ingevuld wordt, stelt de gemeente nu als voorwaarde dat alle vestigingen openblijven. Welke maatregelen er dan wel komen, is nog onduidelijk.

'Bezuiniging helemaal terugdraaien'

De oppositie stemde tegen. Het voorstel ging hun niet ver genoeg. Zij wilden de bezuiniging helemaal terugdraaien. 'Of we gaan nu pijnlijke bezuinigingen krijgen op andere gebieden, of we gaan de besparing niet halen', stelt raadslid Thomas Eskes (GPR Burgerbelangen).
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!