Nieuws

Seniorenwoningen in voormalig schoolgebouw Beltrum

In de voormalige Jenaplanschool in Beltrum komen acht seniorenwoningen. De gemeenteraad van Berkelland heeft het licht daarvoor dinsdagavond op groen gezet. © Omroep Gelderland
BELTRUM - In de voormalige Jenaplanschool in Beltrum komen acht seniorenwoningen. De gemeenteraad van Berkelland heeft het licht daarvoor dinsdagavond op groen gezet.
Het schoolgebouw staat al jaren leeg. In het pand moeten vier twee-onder-een-kap woningen komen. Raadsleden zijn blij met het initiatief en hopen dat de schop snel de grond in kan.
'Jonge mensen krijgen nu extra kansen op de woningmarkt', zegt CDA'er Helmers. 'Het is goed voor de leefbaarheid in Beltrum', vult Van Dijk van Gemeentebelangen Berkelland aan. 

Project is verliesgevend

'Het is de eerste vorm van transformatie in onze gemeente', aldus Hans Boxem van de VVD. Het project gaat de boeken in als verliesgevend. Er moet 37.000 euro achteraan. 'Maar dat valt nog mee', aldus Boxem. Volgens D66 is het een mooi plan. 'Gauw doen!', zegt Han Boer.
Eerder zei één van de kartrekkers van het project tegen Omroep Gelderland dat dit project heel erg belangrijk is. 'Dat de jeugd blijft is van levensbelang', aldus Gerard Hartjes. 'Anders loopt het dorp leeg. Sportverenigingen, scholen, de middenstand, iedereen merkt dat.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!