Doetinchemse seksclub hoeft niet dicht, maar ligt wel onder een vergrootglas

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem neemt vooralsnog geen maatregelen tegen seksclub Escape in Doetinchem. Daar zou sprake zijn van mensenhandel, uitbuiting en illegale overnachtingen, maar bij twee controles dit jaar zijn volgens een woordvoerder geen overtredingen geconstateerd. En dat is nodig om bijvoorbeeld de vergunning in te kunnen trekken.

In de SBS6-uitzending van 'Undercover in Nederland' ging een prostituee undercover om de vermeende misstanden aan te tonen. Ze stelde dat er meiden worden geslagen door klanten en vervolgens niet de politie mogen bellen. Ook zouden prostituees bij de seksinrichting slapen, terwijl dat verboden is.

'Duidelijk gesprek'

Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) riep na het zien van de beelden op het bedrijf te sluiten. Burgemeester Mark Boumans kondigde 'een stevig bestuurlijk gesprek' met de eigenaar aan.

Zie ook: 'Mensenhandel en uitbuiting' bij Doetinchemse seksclub: 'Dit bedrijf moet worden gesloten'

De gemeente laat nu weten dat er een 'duidelijk gesprek' heeft plaatsgevonden. Behalve de burgemeester en de eigenaar waren daar twee ambtenaren bij aanwezig. De exploitant gaf aan zich niet in de beelden te herkennen.

Onder een vergrootglas

Tijdens het gesprek is de vergunning besproken en zijn afspraken aangescherpt. Zo moeten signalen van mensenhandel schriftelijk worden gemeld bij de politie. Ook benadrukte de gemeente dat overnachten op de locatie niet is toegestaan.

De gemeente houdt samen met de politie toezicht. De komende periode worden vaker controles uitgevoerd. 'Als daarbij wel iets aan het licht komt, zal de vergunning direct ter discussie komen te staan. Het bedrijf weet dat ze onder een vergrootglas ligt', klinkt het.

Zie ook: Escaperoom Doetinchem verward met seksclub Escape

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: