'Dit raakt ons enorm'; inbrekers slaan toe bij afgebrande Blokker in Brummen

BRUMMEN - Dieven hebben meerdere keren ingebroken bij de door brand verwoeste Blokker aan het Marktplein in Brummen. Dat meldt de politie. De laatste keer, afgelopen donderdag, zijn twee personen opgepakt nadat de politie melding kreeg van een verdachte situatie.

Voor zover de politie weet zijn er in totaal drie keer mensen binnen geweest in het afgebrande pand. 'Het goede nieuws is dat we bij de derde keer twee aanhoudingen hebben verricht', aldus een politiewoordvoerder. 

Begin november kreeg de politie melding van de eerste inbraak, waarbij ook spullen zijn meegenomen. Agenten surveilleerden daarom extra rondom de winkel aan het Marktplein. Of de twee dieven die donderdag zijn aangehouden het al eerder op de Blokker hadden voorzien, is niet bekend. 

'Dit voelt als natrappen'

De inbraken komen bij de eigenaren van de Blokker hard aan. 'Dit raakt ons enorm, en voelt als natrappen op een hele zere blauwe plek.' De ondernemers roepen hun plaatsgenoten via Facebook op om een oogje in het zeil te houden. 'Mocht je iets verdachts zien, dan verzoeken we je om dit te melden bij de politie.'

Tekst gaat verder onder de video.

De brand verwoestte begin oktober niet alleen de winkel van de ondernemers, die net op dat moment aan het genieten waren van een vakantie, ook hun woning boven de winkel ging in vlammen op. 'We hebben maanden keihard gebuffeld om onze winkel aan te passen naar de nieuwe normen van Blokker. Op ons tandvlees gingen we op vakantie en dan gebeurt er dit', vertelde eigenaresse Arianne Teunissen eerder aan Omroep Gelderland.

Doneeractie

Dorpsgenoten schoten de getroffen ondernemers meteen te hulp. Ze startten onder meer een inzamelingsactie. Uit handen van de Brummense Oranjecommissie kregen de eigenaren van de winkel maandagavond een cheque van 15.000 euro overhandigd. De ondernemers lieten aan de commissie weten erg dankbaar en onder de indruk te zijn van de Brummense saamhorigheid.

'Het was echt hartverwarmend. Van kinderen die hun zakgeld kwamen brengen tot aan inwoners die de buurt waren rond gegaan en alles daar tussenin', laat de Oranjecommissie weten. De brand gebeurde op het moment dat in het dorp het Oktoberfest werd gehouden, in een grote tent pal tegenover de Blokker. Vanwege de brand besloot de organisatie één van de feestavonden om te dopen tot benefietavond. 

Zie ook: 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Brummen Brummen Politie Nieuws
Deel dit artikel: