Sint Maarten wordt op een bijzondere wijze gevierd

ZALTBOMMEL - Met de Sint-Maartenskerk in het hart van de stad, kan het bijna niet anders dan dat het Sint Maartenfeest uitgebreid wordt gevierd. Sint Maarten komt maandag in Zaltbommel tegen de avond te paard de kerk binnen. Hij is omringd door zwervers er bedelaars en deelt zijn mantel door er een zwaard doorheen te halen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zo wordt het feest in Zaltbommel traditioneel gevierd, maar het thema 'delen' speelt nog verder een rol. Voor de ingang van de Kerk staan bedelaars, die hopen op giften van het publiek. In de Kerk is muziek en zijn balletuitvoeringen.

Aan lange tafels kunnen ouders, grootouders en kinderen van erwtensoep, pannenkoeken of andere lekkernijen genieten. De opbrengst is hiervan is bestemd voor de bouw van een weeshuis in Burundi. Ook is in de kerk een stand van de Voedselbank te vinden waar meegebrachte etenswaren ingeleverd kunnen worden.

Opgehaald snoep wordt ook gedeeld

Na het delen van de mantel gaat Sint Maarten te paard de stad in gevolgd door de kinderen. Op de Markt deelt de burgemeester appels uit aan de kinderen. De snoep die verder in de stad wordt opgehaald is ook de helft bestemd voor de Voedselbank.

De kinderen kunnen daarvoor op drie plekken in de stad terecht. Al deze plekken zullen door Sint Maarten worden bezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: