Zoektocht naar piloot begint: vliegtuigwrak WOII Eefde wordt opgegraven

EEFDE - Een gespecialiseerd bedrijf begint deze maandag met de berging van een jachtbommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Aan de Scheuterdijk in Eefde stortte op 26 september 1944 een Hawker Typhoon neer in een weiland. Het doel van de berging is om de stoffelijke resten van de piloot te vinden zodat hij een laatste eervolle rustplaats krijgt.

De werkzaamheden zijn alleen op woensdag 20 november voor het publiek te zien. Dan is er een publieksdag. Basisscholen en veteranen brengen die dag een bezoek aan de operatie. Daarnaast kunnen andere belangstellenden in blokken van een half uur kijken hoe het bedrijf te werk gaat. Mensen moeten zich daarvoor aanmelden via de gemeente Lochem.

De tekst gaat verder onder de video.

De opgraving maakt deel uit van het nationaal programma berging vliegtuigwrakken. De gehele operatie duurt naar verwachting maximaal drie weken. De gemeente Lochem publiceert op haar website regelmatig wetenswaardigheden over de opgraving.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: