Vuurwerk, honderden mensen langs de lijn en veel bier: Betuwse derby is terug

RUMPT - Vuurwerk, veel bier en honderden mensen. Dat was het recept voor de voetbalderby in de gemeente West-Betuwe, zaterdagmiddag. Na drie jaar zonder derby, was het nu eindelijk weer een ouderwetse burenruzie tussen voetbalverenigingen Rhelico en VV Beesd. En dat zorgde voor verschillende emoties in de buurdorpen Rumpt en Beesd.

Met vuurwerk en applaus kwamen de spelers van Rhelico en Beesd het veld op. Buiten het veld stonden honderden fans uit beide buurdorpen toe te kijken en te schreeuwen. Omdat VV Beesd de laatste jaren op zondag speelde, was er lange tijd geen mogelijkheid voor een derby tussen Rhelico en Beesd. Dat hij er nu wel weer is, zorgde voor een bijzondere dag op sportpark Boutenstein. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Als je dit verliest, gaan we dat nog een tijdje horen'

'Hij is bijna drie jaar weggeweest en nu weer terug. Je ziet aan het publiek dat veel mensen daar naar uit hebben gekeken, het is een fantastische dag', zo schetst Rhelico-bestuurslid Jeffrey van Oostrum. 'Onze dorpen worden alleen gescheiden door de Linge, de rest van de week hebben we wel veel met elkaar te maken. Er worden dus veel grappen en grollen gemaakt. Als we dit verliezen, gaan we dat nog wel een tijdje horen.'

Veel doelpunten en een rode kaart

De wedstrijd tussen Rhelico en Beesd ging er fanatiek aan toe. Drie goals, meerdere gele kaarten en zelfs een rode kaart voor de thuisploeg. Alles wat een derby eigenlijk moet hebben. 'Het is dan ook fantastisch om te spelen, als je alleen al ziet hoeveel mensen er staan', vertelt Rhelico-aanvoerder Kylian Heemskerk. VV Beesd-aanvoerder Coen Verwolf sluit zich daarbij aan. 'De sfeer zat er geweldig in. Veel mensen en zelfs vuurwerk, dit zijn de wedstrijden waar je voor op voetbal gaat.'

Het was druk langs de lijn. Foto: Omroep Gelderland

Winst voor...

Uiteindelijk ging de winst naar de ploeg uit Beesd, met 1-3. 'Dus mijn dag kan echt niet meer kapot', vertelt Verwolf. We gaan drie keer per dag een rondje rijden met de toeter hier', lacht hij. 


Blije Beesd-supporters. Foto: Omroep Gelderland

Heemskerk was iets minder vrolijk. 'Dit wordt een baalweek. Ik durf me nergens meer te vertonen ben ik bang.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Sport Nieuws
Deel dit artikel: